Medborgarforum för hållbar välfärd

Den första delen av projektet Hållbar välfärd för nya generationens socialpolitik syftar till att skapa mötesplatser för medborgare under våren 2020 i Skåne. Vid 8 tillfällen kommer vi samla olika medborgargrupper och reflektera över våra vardagliga beslut och rutiner som rör hur vi försörjer oss, äter, tar oss runt och bor.

Tanken med medborgarforum är att det är viktigt att förankra policydiskussioner för den nya generationens socialpolitik för hållbar välfärd i medborgares erfarenheter och önskemål. Vi skulle vilja diskutera hur vi lever idag och tillfredsställer våra behov samt hur vi helst skulle vilja leva, med tanken på våra framtida generationers behov. Forumen kommer äga rum under våren (april-maj) 2020 i Skåne.

Resultaten av medborgarforumen kommer användas för att designa en attitydundersökning som riktas mot ett representativt urval av befolkningen i hela Sverige (2021). Därefter kommer vi arbeta vidare med expertforum där vi tillsammans med forskare, politiker, civilsamhällesrepresentanter, aktivister och medborgarforumsdeltagare formulera förslag på policyreform för den nya generationens socialpolitik (2022).

Om ni önskar att delta i medborgarforumet vänligen kontakta oss på:

deliberating_sustainable_welfare@soch.lu.se

oktober 31, 2019

Inlägget postades i

medborgarforum

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *