Nu kan du anmäla dig för att delta i några av våra digitala medborgarforum för hållbar välfärd!

Vårt samhälle står inför dubbla utmaningar idag: att ställa om till mer ekologiskt hållbara sociala och ekonomiska system och att minska den växande ojämlikheten. Vi behöver nya sätt att tillgodose våra grundläggande behov utan att överskrida planetära gränser. 

Dina tankar och funderingar kring hur samhället behöver utvecklas och förändras är viktiga i arbetet med att ta fram konkreta åtgärder som behövs för att skapa framtidens hållbara samhälle. I vårt forskningsprojekt ”Hållbar välfärd för nya generationens socialpolitik” samverkar vi med medborgare för att utveckla nya idéer för ett socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Det första steget för det 3-åriga projektet är att anordna en serie medborgarforum för att diskutera hållbar välfärd. 

I medborgarforumet kommer vi diskutera och reflektera över vardagliga beslut och rutiner som rör hur vi försörjer oss, äter, tar oss runt och bor. Tillsammans med andra deltagare diskuterar vi fritt om våra tankar och önskemål kring alternativa sätt att tillfredsställa våra grundläggande behov i framtiden. Under medborgarforumet får du som deltagare en chans att bidra med dina tankar och idéer om vilken framtid du vill leva i och hur vi tar oss dit. 

På grund av de rådande omständigheter relaterade till COVID19 har vi bestämt att köra medborgarforumen digitalt under maj och juni. Det digitala medborgarforumet genomförs via videokonferens-programmet “Zoom”. För att kunna delta i mötet behöver du en dator med internetuppkoppling. 

Pandemin som vi alla lever med idag gör att många i världen är tvungna att ändra sättet vi interagerar med varandra, hur vi rör oss och arbetar. Världens regeringar genomfört en mängd olika policyförändringar på kort tid som direkt påverkar våra liv. Paradoxalt nog är det kanske just nu på grund av detta som vi har chansen och förutsättningar för att våga tänka nytt kring hur vi organiserar vårt samhälle, när vi är tvungna att fundera på allt som vi tidigare tog för givet.

Följande tre forumen är nu öppna för anmälan. Anmäl dig och sprid gärna vidare anmälan till dina vänner och bekant som kan vara intresserade av att delta. 

Forumet den 28e maj hålls på engelska, sprid gärna informationen vidare till era vänner och bekant som skulle känna sig mer bekväma att delta i forumet som hålls på engelska. Kontakta Jayeon Lindellee (jayeon.lindellee@soch.lu.se) för informationsmaterial på engelska. 

Medborgarforum öppet för anmälan

Citizen forum for sustainable welfare (in English)

28/5 Thursday, 8.30-15.00 with fika and lunch breaks

*********This forum (28/5) is now fully booked. Please consider registering for a new date, the 17th of June, right below.*********

Citizen forum for sustainable welfare/ Medborgarforum för hållbar välfärd (Language to be decided later on depending on participants)

17/6 Wednesday, 8.30-15.00 with fika and lunch breaks

Click HERE to register.

Medborgarforum för hållbar välfärd (delad i två kvällspass)

*******Anmälan till forumet den 10-11e juni är inte längre möjlig. Anmäl dig istället för den 13e eller 17e juni! *******

Länken till mötena kommer att skickas till din epostadress som du skrev vid anmälan, en vecka innan mötesdatum. Kolla också i din spam-map!

10/6 onsdag, 18.30-21.00

11/6 torsdag, 18.30-20.30

Medborgarforum för hållbar välfärd (ett heldagsmöte)

13/6 lördag, 8.30-15.00 med fika och lunchpaus

*******Anmälan till forumet den 13e juni är inte längre möjlig. Anmäl dig istället för den 17e juni! *******

Vid ett fysiskt möte hade vi bjudit på fika och lunch. Istället får alla deltagare ett presentkort laddat med 500 kronor som kan användas på lokala restauranger/butiker (**På grund av skattemässiga regler insåg vi att det blir mycket omständigt att erbjuda presentkort till deltagare istället för lunch. Vi håller på att komma med en annan lösning!**)

april 24, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade

2 comments

  1. Agneta Roisko

    Hej, jag skulle vara med imorgon men hittar inte mejlet. Kan ni skicka länken igen?

  2. sustainablewelfare

    Hej Agneta! Det var mycket konstigt. Vi har skickat två mejl med länken tidigare under veckan och även i morse skickade vi ett par mejl från olika konton till dig. Först nu under eftermiddagen fick vi ett studsmeddelande, det verkar som att din inkorg har något problem. Vi har ett forum kvar innan sommaren (17e juni) om du skulle vilja vara med, hör av dig! vänligen Jayeon

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *