Tack alla för er medverkan i våra forum om hållbar välfärd!

Igår, för det tionde medborgarforumet för hållbar välfärd, träffade vi tjugo ungdomar som bor i Malmö och diskuterade hur vi skulle kunna tillfredsställa våra grundläggande behov på ett mer hållbart sätt.

Sofielund, 1a juli 2020

Det var alltså vårt tionde möte! I mars när Coronaviruset drabbade hela världen kunde vi inte föreställa oss att vi ändå skulle kunna lyckas med att hålla forumen som vi hade planerat. Det blev 3 fysiska möten och 7 långa dagar framför datorn då vi höll forumen på nätet via ett videokonferensprogram.

Vi träffade byalag på landsbygder som arbetar med omställningsfrågor, medlemmar i olika föreningar som arbetar med sociala frågor och miljöfrågor, och en ungdomsgrupp som arbetar med lokaldemokrati. Vi har också hållit fyra ‘öppna’ möten där enskilda personer kunde anmäla sig till. Där samlades människor från olika yrkesgrupper och från olika åldrar, även enstaka personer som befann sig i andra delar av landet än Skåne.

Vi vill verkligen tacka alla 78 deltagare som tog sin tid för att delta i våra forum! Samtalen med er har varit mycket värdefulla och väckt många tankar och frågor som vi vill fortsätta utforska.

I höst kommer vi i projektet dra igång med analysarbetet av materialen som samlades under våra forum. Konkreta åtgärdsförslag som angår våra fokusområden (mat, boende, transport, försörjning och demokrati) kommer att inkluderas i vår kommande enkätstudie.

Vi önskar er alla en fin sommar.

Alla medverkande i projektet (Jayeon, Max, Johanna, Viktor & Rebecka)

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *